В НОВА СВЕТЛИНА - ФАРА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТ 6 до 8 ЮНИ В БУРГАС

Най-престижният форум на комуникационната индустрия в България - ФАРА (Фестивал на Българската Асоциация на Комуникационните Агенции) ще отбележи своето двадесет и четвърто издание от 6 до 8 юни 2024 г. За втора поредна година фестивалът ще се проведе в Международен конгресен център Бургас и ще представи динамична програма с лекционна и конкурсна част.

Фестивалът за креативност в комуникациите тази година ще представи традиционната конкурсна програма, както и вдъхновяващо съдържание за професионалистите в бранша и за студентите – новите надежди в сектора.

Комуникационните агенции могат да вземат участие в Медийния и Творческия конкурси на ФАРА 2024 с рекламни форми и комуникационни кампании, създадени в периода 1 януари 2023 - 18 април 2024 г.

Творческият конкурс предизвиква комуникационните агенции да подават заявки в разширена категория „Креативно използване на медия“ с подкатегория „Креативно използване на дигитални и социални канали“.

За участие в категория „Бранд идентичност“ ще се допускат заявки, представящи цялостни концепции за изграждане на марка, с елементи създадени след 1 януари 2022 г. с активно прилагане към 18 април 2024 г.

Медийният конкурс кани за участие комуникационните агенции, които създават и реализират медийни стратегии на кампании, закупувайки рекламните форми в медийните канали.

Новостите в конкурса са ориентирани в представянето на категория „Положителна промяна – търговски марки“ в раздел „Медийна кампания“. Съгласно регламента, в категорията ще се оценяват и награждават  медийни кампании за търговски марки и компании, които насърчават „по-доброто“ посредством маркетингови комуникации.

Организаторите на конкурса представят още една нова категория - „Използване на инфлуенсър маркетинг“ в раздел „Канали – Творчески подход и иновации в конкретен канал“.

 

През 2023 г. ФАРА представи ново лого и графична идентичност, олицетворяваща искрата на най-значимия момент в творческия процес – раждането на нова идея. Най-утвърденият форум на най-креативната индустрия продължава своята трансформация от фестивал на рекламата към фестивал на креативността.

 

Повече информация за правила, категории и такси за участие  – ТУК .