Как да стигна?

ЛОКАЦИЯ ДОСТЪПНА ОТ ВСЯКА ТОЧКА

  • 20минути с кола от летище Бургас
  • 5минути от ЖП гара
  • 5минути от автогара
  • 1минута от морска гара
  • 10минути от центъра на града

Международен конгресен център Бургас

Международен конгресен център Бургас се намира в Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас, която е леснодостъпна посредством публичен и частен транспорт.

Тук ще намерите цялата информация за това как да стигнете до нас чрез различни транспортни средства.

 

Как да стигна?

Благодарение на магистралната мрежа, свързваща София и Бургас, Конгресният център е лесна и бързодостъпна дестинация. Имате възможност да стигнете от столицата до морския бряг в рамките на 3 часа. Посредством първокласни пътни връзки, градът е свързан с всички големи градски центрове в страната, както и с всички черноморски градове и курорти.

Ежедневно от и до Бургас пътуват директни автобусни линии, свързващи града с другите големи градове в страната – София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен, Велико Търново, др. Редовен автобусен транспорт има и до всички черноморски курорти. Поддържа се ежедневна автобусна линия за Истанбул, редовни линии има и към някои европейски градове. 

Автогара Юг се намира в непосредствена близост до центъра на града и до Международен конгресен център Бургас.

Общественият транспорт в Бургас е добре развит и удобен начин за придвижване, с който лесно и бързо може да стигнете до Конгресния център от всяка точка на града. Въведена е електронна билетна система, различни пакети за пътуване, както и билети, които могат да се закупят директно в автобуса.

Автобусните и тролейбусни линии, които спират на Терминал „Юг“, който е в непосредствена близост до Международен конгресен център Бургас са: Б1, Б2, 11, 12, Б11, Б12, 15, 17 и Т2.

Международното летище на град Бургас се намира на 12 километра от нас. То осигурява ежедневна връзка както със столицата на страната, така и с основни европейски и световни дестинации, обслужвани от големите международни авиокомпании.

От и до летището:

Градски транспорт: Имате възможност да се възползвате от градския транспорт и посредством линия 15 да стигнете от летището директно до Автогара „Юг“, която от своя страна се намира на 5 минути пешеходно разстояние от Международен конгресен център Бургас.

Автомобил: В случай, че изберете да се придвижите с автомобил, пътуването ще Ви отнеме около 15 минути. Международен конгресен център Бургас разполага с подземен паркинг, където бихте могли да паркирате своя автомобил.

Такси: На територията на летище Бургас оперира фирмата за таксиметрови услуги „Еко такси“. Ако желаете да запазите такси, можете да го направите на следните телефони или да направите поръчка чрез сайта: www.ekotaxiburgas.com; +359 879 241 641, +359 878 443 576

Железопътната мрежа в страната е добре развита, а линиите на повечето влакове минават през живописни местности, което превръща пътуването в удоволствие. Бургас е свързан чрез ЖП транспорт с всички големи  и повечето малки градове в страната.  Поддържат се ежедневни линии от и до столицата София, като продължителността на пътуване е между 6 и 7 часа. 

Бургаската ЖП гара се намира в самия център на града, в непосредствена близост до Автогара „Юг“ и Международен конгресен център Бургас.

От октомври 2013 година Бургас разполага с Морска гара, която се намира в Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас. Там акостират пасажерски кораби от цял свят, както и големи круизни кораби.

Пристанище Бургас разполага и с Яхт клуб, предлагащ безопасна стоянка за яхти и катери при дълбочина на кея до 6 метра. Наличието на кран и охрана позволява вдигането и престоя на яхти на кей за дълъг период от време.

Един от най-приятните и същевременно здравословни и природосъобразни методи за придвижване в града са велосипедите. Бургас е първият в страната, който разполага с обществена система за отдаване на велосипеди под наем и изградени над 24 км велоалеи, които Ви осигуряват лесен достъп и до Международен конгресен център Бургас.

Настаняване

Вече си избрахте пространство за Вашето събитие и остава само да решите въпроса с настаняването? Помислили сме и за това.

Вижте повече