Политиката за бисквитки

Политика за бисквитките (cookies)

            За да предложим лесни, удобни и полезни онлайн услуги, ние от Международен конгресен център Бургас използваме бисквитки (cookies). Нашата политика за бисквитките (cookies) обяснява видовете технологии, които използваме, какво правят те и какъв е Вашият избор по отношение на тяхната употреба.

Какво представляват бисквитките?

            Бисквитките са малки частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Има два вида бисквитки – постоянни и временни „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство. Повечето компании използват бисквитки на сайтовете си, за да подобрят използваемостта.

Какви бисквитки използваме и как?

Международен конгресен център Бургас използва информацията от бисквитките, за да направим нашата страница по-приятна, удобна и лесна за използване от потребителите. Използваме следните видове бисквитки:

Задължителни бисквитки (essential cookies)
Тези бисквитки са строго необходими, за да може сайтът да изпълнява своите функции. Например използваме тези бисквитки:

  • за да установим автентичността на нашите потребители, когато те използват сайта, така че да можем да предоставим нашите услуги;
  • за да можем да изпълняваме нашите условия за ползване на сайта и да поддържаме сигурността на нашите услуги.

Сесийни бисквитки
Използваме сесийни бисквитки:

  • за да Ви позволим да се движите между отделните страници на нашия сайт, без да е необходимо отново да се логвате;
  • за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия сайт, за да използвате услугите ни.

Помнете, че бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви.

Как се изтриват бисквитки?

            Важно е да знаете, че Вие можете да изберете дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашия компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърли всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, моля, посетете www.aboutcookies.org.

            Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на част от нашия сайт да функционира правилно.

            Информация за браузърите и за начина на настройка на предпочитанията за файловете на бисквитки можете да намерите на следните уеб страници или друга документация на интернет браузърите: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Android, Iphone и Ipad. 

 

 

Политика за бисквитки на Европейския комитет по защита на данните

 

Бисквитки

Бисквитки

На нашия уебсайт използваме бисквитки. Те са кратка информация, която даден уебсайт записва върху компютъра или мобилното устройство на посетителя.

Уебсайтът Europa Analitycs и неговите бисквитки

Europa Analytics е корпоративна услуга за наблюдение и оценка на ефективността и ефективността на уебсайтове на ЕКЗД и Европейската комисия, както и на други уебсайтове, чийто хостинг се осигурява от центъра за електронно обработване на данни на Комисията.

Тя използва аналитична платформа с отворен код - Motomo (преди това Piwik), която е изцяло под контрола на Европейската комисия. Тази платформа дава възможност за защита на личните данни на крайните потребители, благодарение на характеристики като анонимизиране на IP адреса. Освен това, за целите на анонимизираната статистика, ЕКЗД е създал функцията за управление на съгласието на потребителите за събиране на информация за извършваните от тях търсения с браузъра.

Информация и мерки за защита на данните Europa Analytics

Europa Analytics е конфигурирана да използва  домейна от второ ниво - europa.eu (използван от уебсайтовете на европейските институции) и да съхранява бисквитки на първата страна.

Бисквитките (от Matomo), използвани от Europa Analytics, дават възможност на Европейската комисия да проследява следната информация за потребителите. Тази информация се използва за изготвяне на обобщени статистически отчети за дейността на посетителите, които не съдържат лични данни:

  • IP адрес (анонимизиран);
  • Местоположение: държава, регион, град, приблизителна географска дължина и ширина (географско позициониране);
  • Дата и час на заявката (посещение на сайта);
  • Название на разглежданата страница (Название на страницата);
  • URL адрес на разглежданата страница (URL адрес на страницата);
  • URL адрес на страницата, разглеждана преди текущата (препращащ URL адрес);
  • Разделителна способност на екрана на устройството на потребителя;
  • Час в местната часова зона на посетителя;
  • Файлове, които са активирани и които са изтеглени (изтегляне);
  • Връзки към външен домейн, които са активирани (изходяща връзка);
  • Време за генериране на страници (необходимото време за генериране на уеб страници от уеб сървъра и последващо изтегляне от потребителя: Скорост на страницата);
  • Основен език на използвания браузър (заглавие Accept-Language);
  • Версия на браузъра, добавки на браузъра (PDF, Flash, Java,...), версия на операционната система, идентификатор на устройството (Заглавия User-Agent);
  • Език на посетената страница;
  • Кампании;
  • Търсене в сайта;
  • Събития.

    За да се подобри точността на изготвените доклади, информацията се съхранява от уебсайта и в бисквитка на първата страна и след това се събира от Europa Analytics:
  • Случаен уникален идентификатор на посетителя;
  • Час на първото посещение на конкретния посетител;
  • Час на предишното посещение на конкретния посетител;
  • Брой посещения на конкретния посетител.




    Освен някои сесийни бисквитки, Motomo генерира и постоянна бисквитка със случаен идентификатор, което позволява на Europa Analytics да установява кога даден потребител отново посещава сайта. Тази бисквитка има срок на валидност 13 месеца, след което автоматично се отстранява от устройството на потребителя.
  • Бисквитките на първата страна са бисквитки, които се създават от уебсайта, който посещавате. Само този уебсайт може да ги разчита. Освен това има възможност даден уебсайт да може да ползва външна услуга за анализиране на начина, по който хората го използват. Europa Analytics създава своя собствена бисквитка, за да прави това, и не използва външни страни,
  • Постоянните бисквитки се запаметяват на вашия компютър и не се изтриват автоматично, когато затворите браузъра си, за разлика от сесийната бисквитка, която се изтрива, когато го затворите. Постоянните бисквитки се използват само за повторното ви идентифициране при следващото ви посещение на сайта.


Съгласие за събиране на информация за търсенето чрез браузъра ви, включително лични данни, за целите на изготвянето на анонимизираната статистика.

По подразбиране, Europa Analytics НЕ извършва проследяване на търсенето чрез браузъра на посетителите на нашия уебсайт. Имате възможност обаче, да се съгласите ние да обработваме всякакви лични данни, събрани по време на сърфирането ви из нашия уебсайт, с цел изготвяне на анонимизираната статистика.

Ако активирате опция "Не ме проследявай" (вж. по-долу за пояснение) в своя интернет браузър, ще уважим избора ви и историята на търсенето чрез браузъра в нашия уебсайт няма да бъде проследявана за целите на анонимизираната статистика. 

Ако не сте активирали опцията "Не ме проследявай", ще се покаже надпис да направите своя избор, дали да бъде инсталирана бисквитка, наречена "edp_cookie_agree", за да може да се проследи изборът ви. Ако се съгласите с горепосоченото обработване, Europa Analytics се активира и се инсталират съответните бисквитки. Винаги можете да оттеглите съгласието си или отново да го дадете по всяко време.

Срокът на валидност на бисквитката "edp_cookie_agree" изтича след 6 месеца, след което, ако опцията "Не ме проследявай" не е активирана, ще се покаже отново надписът за бисквитки, за да подновите избора си.

В случай, че сте деактивирали всички бисквитки, надписът за бисквитки ще се показва при всяко посещение на уебсайта.

Ако желаете да дадете съгласието си (или да го оттеглите) за извършване на анализи:

ПРИЕМАНЕ ОТКАЗ

Забрана на проследяването

Опцията "Не ме проследявай" е функция, която позволява да не се извършва проследяване на посетителите на уебсайтове. Тя се предлага от редица браузъри, включително:

 

  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Chrome
  • Safari
  • Opera

Ограничен достъп до информация

Цялата комуникация във връзка с аналитичните данни се шифрова с HTTPS протокол. Достъп до аналитичните доклади, генерирани от Europa Analytics, се осъществява само чрез системата на Европейската комисия за идентификация (ECAS) от упълномощени служители на Комисията, занимаващи се с Matomo, съответният персонал на европейските институции или надлежно упълномощени външни подизпълнители, на които евентуално се възлага да анализират, да разработват и/или редовно да поддържат определени сайтове.

Маскиране на IP адреси

Забележка: за сататистически цели институцията, градът и държавата на произход се определят от пълния IP адрес, ,след което те се съхраняват и обобщават, преди да се приложи маскиране. Europa Analytics използва механизъм за аноминизиране на IP адреса, който автоматично маскира частта от IP адреса ( на интернет протокол) на всеки потребител, като прави практически невъзможно да се идентифицира конкретен посетител на сайта единствено чрез IP адреса.

Записи за посещения

Europa Analytics автоматично изтрива записите за посещения след 13 месеца. Обобщеният набор от данни, в който не се съдържат лични данни, се съхранява за неопределен период от Европейската комисия за целите на анализа.

За контакти

Конкретни въпроси за съхраняването и използването на данни от Europa Analytics или искания за допълнителна информация относно политиката на ЕКЗД във връзка с бисквитките можете да изпращате на нашия уеб администратор.

Ако имате въпроси относно обработката на лични данни, можете също така да се свържете с длъжностното лице по защита на данните на ЕКЗД.



Политика за бисквитки на Комисията за защита на личните данни

Използване на бисквитки
"Бисквитката" е малко количество данни, които уебсайтът съхранява на компютъра или мобилното устройство на потребителя.

Нашият уебсайт използва "бисквитки", необходими за неговото функциониране. Използваните бисквитки служат за разграничаване на сесии, за определяне на нови сесии, за подаване на заявки, за работа на банера за съгласие с използваните бисквитки.

Чрез съответна настройка на Вашия браузър, може винаги да изключите както нашите бисквитки, така и бисквитките на трети страни. В този случай е възможно да загубите част от функционалността на някои от услугите.

В случай, че ползване линк, който ви препраща в друг сайт, той ще има собствени бисквитки и политика за сигурност, над които ние нямаме контрол.

Списък на "бисквитките", които използваме:

  



Дата на изготвяне: март 2022 г.