Защо Бургас?

ВЪЛНУВАЩ И АРТИСТИЧЕН

  • 4километра плажна ивица
  • 100+туристически забележителности
  • 15.3° Cсредна годишна температура
  • 100+типове събития, провеждани в града
  • 50+активности за развлечения

Защо събитие в Бургас?

Има много причини, които правят морския град изключително атрактивна локация за провеждане на международни, национални или локални събития от различен характер.
В последните години Бургас все по-убедително се налага като изключително привлекателно място за инвестиции. Местоположението, транспортната свързаност и новоизградените инфраструктурни обекти с културно, обществено и икономическо значение ежегодно привличат все повече инвеститори и посетители.

Осъществените инфраструктурни проекти допринасят за цялостната европейска визия на морския град, а сред тях се нарежда и изграденият от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Международен конгресен център Бургас. Модерната сграда на шест нива е разположена в северната част на източния вълнолом на пристанищен терминал Бургас-изток. Тя може да се използва целогодишно като център за провеждане на световни и национални конференции, конгреси, изложения, концерти и събития от различен характер. В сградата се помещават зали с различен капацитет, помещения за преводачи, офисни площи, административни помещения и заведения за хранене. 

Местоположението на Международен конгресен център Бургас предлага възможности за организиране на събития от различен характер, съобразени с нуждите на всеки клиент, включително такива от хибриден тип, с позициониране на мероприятия както в залите на центъра, така и в прилежащите зони на метри от морския бряг. 

Организирането на събитие не е лесно начинание, а една от най-важните точки в плана за действие е избор на локация. Бургас е идеалната дестинация за онези от вас, които търсят възможност да съчетаят бизнес, почивка и забавление. Не напразно районът на града е познат и ценен както в страната, така и в Европа с множеството възможности, предлагане на разнообразни туристически услуги и културни преживявания. Бургас и регионът предоставят различни сценарии за провеждане на Вашето събитие, съчетано с морски развлечения по пясъчните брегове на Черноморието, уелнес почивка, богата палитра от културни и исторически забележителности, както и атрактивни локации за любителите на вкусната храна и нощните преживявания.

Гостоприемният ни и гъвкав екип е на разположение да съдейства за осъществяването на Вашите идеи, подхождайки персонално спрямо приоритетите и изискванията на клиентите. Искаме Вашето събитие да бъде не просто поредната бизнес среща, а незабравимо изживяване на брега на Черно море.

 

Град пълен с възможности

Локация без алтернатива

Градът разполага с уникална комуникативност, компактност и красота.

С дъх на море

Муза и вдъхновение, морето е перфектното допълнение към града с хиляди лица.

Иновации

Местоположението, транспортната свързаност и обектите с културно, обществено и икономическо значение привличат все повече инвеститори.

Култура и изкуство

Оживен, прекрасен, романтичен, Бургас е културен център, предлагащ редица възможности за своите жители и посетители.

Туристически атракции

Регионът приветства хиляди туристи от цял свят със своето разнообразие, красота и удобства.

Развлечения

Градът винаги има какво да предложи за малки и големи, за търсещите приключения или пък уединение.

Събитийна точка

Неподражаемият дух и местоположението правят града изключително атрактивна локация за провеждане на международни, национални или локални събития.

Романтичен дух

Вдъхновяващ не само поети и художници, градът е магнетично място за посетителите си със своята красота, изтънчена архитектура и приятен морски бриз.

На нас се довериха

Оценяваме високо вашия принос, всеотдайна и прецизна работа по осъществяването и провеждането на Научния конгрес на БЗС, който е част от програмата за Продължаващо медицинско обучение на Световната дентална федерация (FDI). Приемете сърдечните ни благодарности за изключителната
подкрепа при осъществяването на нашите конструктивни идеи, които с вашата помощ се превръщат в работеща традиция.
Като човек с над 20 години опит в бранша съм силно впечатлен както от центъра, така и от екипа му. Рядко се среща добра колаборация между локация и екип - винаги едното липсва. Убеден съм, че ще се видим отново!
Работим съвместно с екипа на Международен конгресен център Бургас от 2019 г., организирайки няколко събития от различен тип. Всички специални събития, от презентации в тесен кръг до големи медицински конгреси, бяха изключително успешни и продуктивни. Локацията предлага чудесни помещения за бизнес срещи и AV, намирайки се в удобна близост до няколко големи хотела.
Международен конгресен център Бургас бе домакин на X юбилеен конгрес по интервенционална кардиология, организиран от "Конгреси и събития" ООД. Нашите делегати бяха изключително впечатлени от европейския облик на конгресния център, комфортните зали и светлината на работните пространства.
Работата с екипа на ICCB беше удоволствие, тъй като колегите вложиха много усилия, разбиране и положителна енергия в процеса на подготовка и реализация на нашето събитие.

Настаняване

Вече си избрахте пространство за Вашето събитие и остава само да решите въпроса с настаняването? Помислили сме и за това.

Вижте повече