РОБОТИ ЗАВЛАДЯХА КОНГРЕСНИЯ ЦЕНТЪР

Пилотното издание на Burgas Digital 2021 бе открито от кмета на града Димитър Николов и срещна високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България.

Една от целите на конференцията бе да събере на едно място бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България. На форума присъстваха търговското аташе на посолството на САЩ В България Станислава Димитрова и Карина Ангелиева – съветник на министъра на образованието.

Пилотното издание на Burgas Digital бе организирано от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - Бургас, Индустриален логистичен парк - Бургас, Югоизточен дигитален иновационен хъб, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас, Бургаски свободен университет, Американска търговска камара в България.

Срещата премина под мотото „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ и имаше за цел да представи мнението и опита на експерти, да демонстрира постижения в областта на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти имаха възможност да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието. Лектори на събитието бяха изявени представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша.

 

Събитието се проведе при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки.