МИНИСТЪР ПУЛЕВ ЩЕ ОТКРИЕ БИЗНЕС И ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОРУМ В БУРГАС С БЪЛГАРСКИ И ТУРСКИ КОМПАНИИ

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие в Бургас Българо-турски бизнес и инвестиционен форум, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на иновациите и растежа.

Събитието ще се състои на 23 март (четвъртък) в зала „Черноморие“ в Международен конгресен център Бургас с начален час 11:00.

Форумът е продължение на визитата на тримата министри – на иновациите, здравеопазването и туризма – в Истанбул в края на януари 2023 г., където министър Пулев откри бизнес форум, организиран от Българската агенция за инвестиции към МИР. В него участваха представители на бизнеса от България и Турция от секторите автомобилостроене, машиностроене, здравеопазване и туризъм. По време на форума министър Пулев покани турските предприемачи на аналогично събитие в Бургас.

Във форума, който ще се проведе в Конгресния център в Бургас ще участват български и турски фирми от секторите ИКТ, дигитално здравеопазване и технологии, възобновяеми енергийни източници, рисков капитал, строителни материали и строително-технически консултации, резервни части за автомобили, както и иновативни и стартиращи компании от всички сфери на икономиката, които ще се запознаят с нови потенциални партньори.

На събитието ще присъстват и Н. Пр. г-жа Айлин Секизкьок - извънреден и пълномощен посланик на Република Турция в Република България, г-н Димитър Николов - кмет на община Бургас, проф. Мария Нейкова - областен управител на Бургас, г-н Бурхан Немутлу - председател на УС на Българо-турската търговско-промишлена камара (BULTİŞAD) и г-н Зеки Саръбекир - председател на Съвета за външноикономически връзки на Турция (DEIK).

Запознайте се с програмата.