БУРГАС - ДОМАКИН НА 63-ТО ИЗДАНИЕ НА ГЕНЕРАЛНАТА АСАМБЛЕЯ MEDCRUISE 2023

Международен конгресен център Бургас се представи достойно като домакин на 63-та Генерална асамблея на MedCruisе, която за първи път в своята история се проведе в България, организирайки среща на своите членове и представители на най-големите круизни компании в световен мащаб. За да вземат участие в дискусиите в Бургас пристигнаха представители на световни лидери в сектора като: Ambassador Cruise Line; Azamara; Carnaval Cruise Line; Costa; Holland America Line; Holland America Group | Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia; Princess Cruises; Royal Caribbean Group; Silversea Cruises; Swan Hellenic Cruises.

Част от засегнатите теми по време на заседанията бяха свързани с управление на круизните дестинации, положителното им влияние върху локалната икономика, геополитическите рискове, които въздействат на круизните региони и пристанища, инвестициите в пристанищната инфраструктура и влиянието, което оказват за увеличение на круизни посещения. Засегнат бе и проектът „EALING” (брегово захранване с електричество на кораби в пристанищата), чиято цел е да подготви прехода към нулеви вредни емисии и  използването на електричество в  морския транспорт. В проекта участват 22-ма представители от 9 европейски държави, сред които и България.

Краят на работните срещи и дискусии по време на асамблеята бе отбелязан с  обща снимка на участниците, които изразиха благодарността си към екипа-домакин за професионалната организация с аплодисменти.