12-то ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ВИНОТО В БУРГАС

 

От 19 до 21 юли Бургас става столица на виното в България, благодарение на 12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas. Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки.

Тази година събитието е с нова локация, а именно ICCB – Международен конгресен център Бургас, зала "Черноморие", на Морската гара в града. Фестивалът се провежда в рамките на 3 дни от 16:00 до 22:00 часа, за да отговори на летния график на своите посетители от Бургас и курортите по българското Черноморие.

Wine and Spirits Fest Burgas 2024 ще се проведе под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), която тази година отбелязва своя 100-годишен юбилей. Партньори на събитието са още Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ), Националната лозарско-винарска камара (НЛВК), Съюзът на енолозите в България, Община Бургас и кметът на града г-н Димитър Николов.

„Фестивалът на виното е едно от най-очакваните винени летни събития – споделя Ивайло Жеглов, управител на Expo Team ООД и организатор на изложението. Той представлява важна платформа за промотиране на местните вина и винарски изби, както и за насърчаване на културата на виното.“

Всяка година Wine and Spirits Fest Burgas представя ексклузивно бутикови винарни от цял свят, които показват изключителни селекции вина. На 16 и 17 юли международно дегустационно жури ще проведе конкурс и ще оцени всички участници, като селектира най-добрите от тях в 4 категории. Награждаването на победителите от конкурса ще се състои на 19 юли по време на фестивала и в присъствието на специални гости.

Стотици ценители на качествените вина, чистите спиртни напитки и освежаващите коктейли с нестандартен привкус посещават изложението всяка година. Сред тях са и много представители на търговски вериги, гурме магазини, хотелиерския бизнес, които обновяват активно своите винени листи и договорят най-добрите условия за партньорство и доставки.

 

Уебсайт: https://winefest.bg/

Facebook: https://www.facebook.com/wine.spirits.fest.burgas

Instagram: https://www.instagram.com/winespiritsfestburgas

TikTok: @wineandspirits_burgas

 

За записване за участие, моля, свържете се с Expo Team на:

еxpoteamltd@gmail.com

За да закупите еднодневен или тридневен билет, моля, заповядайте тук:

https://bilet.bg/bg/cart/wine-and-spirits-fest-burgas-2024-5128-5128

За допълнителна информация и акредитация на медии, моля, свържете се с:

Expo Team: еxpoteamltd@gmail.com или +359888330586

M3 Communications Group, Inc.: press@m3bg.com или +359888187010