ПЪРВОТО ТЕХНОЛОГИЧНО ИЗЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

На 28 май, на територията на Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас се проведе Port to the Future: Science & Tech Fair. Организатори на форума бяха EPAM България и Община Бургас. Събитието, посветено на най-актуалните теми от света на технологиите, привлече интереса на малки и големи.

В рамките на деня EPAM България представи своите Engineering, Cloud и Data практики, а посетителите имаха възможност да срещнат експерти от всяка област и да научат повече за кариерните възможности в компанията, както и професионалната екосистема, която развива заедно с Община Бургас. Изложението протече в четири направления: софтуерни технологии, стартъпи, електромобилност и образование.

По време на събитието се проведoха и Scratch работилници за деца - Игри на Scratch, Първи стъпки по програмиране със Scratch, Креативни игри и проекти със Scratch. Работилниците са част от образователната програма eKids на EPAM България.

Port to the Future: Science & Tech Fair е първото по рода си технологично изложение, организирано в България, което обръща поглед на актуалните hi-tech тенденции и разглежда това как те подобряват начина ни на живот.