БУРГАС БЕ ДОМАКИН НА X-ТИ ЮБИЛЕЕН КОНГРЕС ПО ИНТЕРВЕНЦИОНАЛНА КАРДИОЛОГИЯ

Международен конгресен център Бургас бе домакин на Х-ти юбилеен конгрес по интервенционална кардиология, който се проведе в хибриден формат от 30 септември до 2 октомври. В рамките на престижния форум бяха представени най-актуалните тенденции в областта на интервенционалната кардиология.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов поздрави присъстващите на конгреса с "Добре дошли" и пожела успех на форума и респект пред професията и качествата на участниците в него.

Акцент на мащабното събитие бе модернизирането и навлизането на технологиите в областта, увеличаване честотата на използване на миниинвазивни процедури за подобряване здравословното състояние на пациентите и възможностите за успешна профилактика.

В юбилейното издание участие взеха доц. Васил Велчев, проф. Иво Петров, проф. Добрин Василев, д-р Валентин Гелев, доц. д-р Кирил Карамфилов, проф. Юлия Джоргова и редица други изявени специалисти от България и чужбина.

От общо 40 лектори в събитието, 10 се включиха онлайн, а международните специалисти, които кацнаха специално за юбилейния форум у нас бяха проф. Ерик Екхаут - директор на лабораторията за сърдечна катетеризация в Университетската болница в Лозана – CHUV, Швейцария, както и д-р Христан Рогелов - интервенционален кардиолог в същата болница.

В рамките на X-ти Юбилеен конгрес по интервенционална кардиология, Българското дружество по интервенционална кардиология подкрепи Асоциация „Детско сърце“, която работи със сърдечно болни деца и техните родители.